Nyheter
från Bjäre PrAkademi

2014 > 07

Den 29 juli besökte jag Rotary Ängelholm-Luntertun för att tala över ämnet "Kan ditt företag matcha en student?". Föredraget handlade om Innovation Hub och det viktiga mentorskapet mellan unga studenter och erfarna entreprenörer.

Måndagen den 14 juli träffades 48 representanter från ett flertal kommuner, näringsliv, universitet/ högskolor/yrkeshögskolor, Think Inkubator i Helsingborg, Almi, Connect, Science Park Halmstad, Rotary m fl på Apelrydsskolan i Båstad för att diskutera möjligheterna för att skapa en s k Innovation Hub i nordvästra Skåne.
Att intresset var stort visade sig både i antalet deltagare denna fantastiska sommardag och i de många samtalen som fortsatte hela dagen i olika möten.
Nu fortsätter diskussionerna på olika håll och jag ser med spänning fram emot vad som kan hända under hösten.

Dagens inspiratörer var:
Karin Book, lektor på institutionen för idrottsverksamhet vid Malmö Högskola,
Katarina Pelin, kommunchef i Båstad och Karin Bengtsson, VD Båstad Näringsliv & Turism samt jag själv och Anna-Carin Dettner från BMÖ .

Under Entreprenörsveckan i Båstad hade Rotary en egen tidpunkt i programmet då jag fick möjlighet att tala över ämnet: " Vad gör en ambassadör och f d Rotary-president för att bidra med sin kompetens till lokala företag och studenter?"

Här syns medlemmar från Båstad Rotaryklubb som talade om sina företag och vad Rotary betytt för dem individuellt under Entreprenörsdagarna.

Häromdagen kom följande brev från näringsminister Annie Lööf:

Bästa Ambassadör,
Tack för allt du gör i egenskap av företagare, och för all tid du lägger ner på att inspirera andra att göra detsamma. Arbetet ger resultat. I GEM-rapporten, världens största studie av entreprenörskap, ser vi att andelen svenskar som ägnar sig åt entreprenörskap ökar kraftigt – och allra störst är ökningen hos kvinnor!

Jag är helt övertygad om att kvinnors företagande är en viktig nyckel för att flytta fram våra positioner i jämställdhetsfrågan framöver. Ett jämställt samhälle leder dessutom till ett rikare samhälle. Som ambassadör och företagare är du ett exempel på att jämställdhet och tillväxt hänger ihop.

Med de här orden vill jag önska dig en riktigt skön sommar!

Annie Lööf
Näringsminister


Vill du se brevet i sin helhet, klicka här

Senaste nytt

Arkiv